10/10

10 op 10

Het 10 op 10-project is een verkeerseducatief project dat uitgaat van de provincie Antwerpen.  De provincie wil met dit project de basisscholen stimuleren en ondersteunen bij hun verkeers- en mobiliteitseducatie.  10op10 is dus volgens hen een kwaliteitslabel voor verkeersactieve scholen uit het basisonderwijs.

Al jaren werken wij op onze school rond het thema “Verkeer”.  Ook de provincie Antwerpen vindt dit een topprioriteit voor een school.  Daarom biedt de organisatie 10 op 10 van onze

provincie scholen de kans om geschikte materialen aan te schaffen voor verkeerseducatie door middel van het uitreiken van subsidies aan de scholen.  Zo hebben wij, dankzij de
financiële steun van 10 op 10, al heel wat loopfietsen voor de kleuters, fietsen voor de lagere schoolkinderen en een fietsparcours kunnen aanschaffen.

Daarom zeggen wij als school: hartelijk dank 10 op 10!!!!

 

Sam de verkeersslang

Sam de verkeersslang is een campagne van Mobiel 21.  Zij willen hiermee kinderen en ouders stimuleren om veilig en milieuvriendelijk naar school te gaan.  Het streefdoel van Mobiel 21 is 20% meer milieuvriendelijke verplaatsingen tijdens de campagne met een behoud van 10% na de campagne.

Sam de Verkeersslang is een spel dat speciaal voor kinderen ontwikkeld werd.  Het heeft als doel kinderen en ouders gedurende een week te stimuleren om veilig en milieuvriendelijk naar school te komen.  Je past het spel aan je eigen school aan en de hele school speelt mee.

Gedurende een week plakken de schoolkinderen stippen op het spandoek van Sam de Verkeersslang, telkens als ze op een veilige en milieuvriendelijke manier naar school zijn gekomen.  Elke school stelt haar eigen streefdoel op.  Bij ons op school krijgt elke kind één stip voor te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of door te carpoolen naar school te komen.  Een extra stip wordt verdiend door het dragen van een fluohesje en ook voor het dragen van een fietshelm.  De bedoeling is dat op het einde van de campagneweek Sam de Verkeersslang helemaal vol stippen zit.  Dan krijgen de leerlingen een beloning.

verkeersslang

Geschreven door Tom De Keukelaere

Comments are closed.