Week Tegen Pesten

When:
February 2, 2018 – February 9, 2018 all-day
Categories:

Van vrijdag 2 t.e.m. vrijdag 9 februari vindt de week tegen pesten plaats. Als KiVa-school kunnen we dit natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan, daarom zetten we de volgende acties op touw:

 

  • Om deze week in de verf te zetten geven we één KiVa-les extra.
  • Het manipest (https://www.ketnet.be/doen/move-tegen-pesten/manipest) wordt in elke klas besproken en ondertekenen. Dit kan vergeleken worden met een antipestcontract dat steunt op vier punten: “samen tegen iemand pesten”. Kinderen die dit manipest ondertekenen tonen dit d.m.v. vier puntjes op de hand. Bij het ondertekenen van dit manipest komt er een code vrij. Deze kan door de leerlingen thuis gebruikt worden om op 9 februari van 18:30 uur t.e.m. 19:30 uur via www.ketnet.be  een live antipestival te volgen.
  • Op woensdag 7 februari zullen we een grote luchtfoto maken van de lagere school in de vorm van vier stippen om zo aan de buitenwereld te tonen dat we samen tegen iemand pesten zijn.
  • Ook dit jaar werd een liedje gemaakt voor de week tegen pesten. Het nummer heet “Stip voor stip” en werd ingezongen door Tinne Oltmans. De songtekst, het lied en de karaokeversie vind u op https://www.ketnet.be/kijken/move-tegen-pesten/stip-na-stip  
  • Bij het liedje hoort ook een move (https://www.ketnet.be/kijken/move-tegen-pesten/leer-de-move ) en een dansje (https://www.youtube.com/watch?v=ZcGRbUWXCg8 ).

Geschreven door Willem Mestdagh

Comments are closed.