Week van de mobiliteit

Het schooljaar is gestart en u doet dat schitterend! De kinderen vinden stilaan sneller hun weg naar het boekentassenrek en kunnen al spelend thuiskomen op school.

Van zaterdag 16 tot vrijdag 22 september beweegt er heel wat in Vlaanderen. De Week van de Mobiliteit is hét festival van de duurzame mobiliteit.

Graag dragen wij met onze school een steentje bij. Vanaf 18 september nodigen u uit om een hele week duurzaam en veilig naar Go Shil! te komen.

We sluiten de week af met een heuse Strapdag voor de kleuters op donderdag 21 september. Juf Lieve voorziet op deze dag een fiets-activiteit en zal samen met de klasjuffen verschillende spelmaterialen omtrent verkeer aanbieden op straat (die voor de gelegenheid is afgesloten) en op het pleintje voor de kerk. De kleuters ontvangen via de klasjuf meer info over het begin van de Aya-week (www.Aya.be) en over waar de fiets/auto/step geplaatst wordt op de strapdag.

Op vrijdag 22 september gaat de Strapdag voor de leerlingen van het lager door. Meester Pieter-Jan en de klasleerkracht voorzien activiteiten voor de 1ste,  2de en 3de leerjaren op de afgesloten straat. De kinderen zullen dankzij het digitaal leerplatform octopus verkeersl@nd (http://www.octopusverkeersland.be) op een leuke manier leren omgaan met verkeer en duurzame mobiliteit.

Op de strapdagen zal de Louizastraat afgesloten zijn tussen de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de Lange Nieuwstraat van 9u00 tot 15u00.

We doen dus een oproep om zoveel als mogelijk op een duurzame en veilige manier naar school te komen. We verwachten u zeker al strappend op school: te voet, met de fiets, de bus of de trein… Aan het einde van het zesde leerjaar is er een heus fietsexamen waar iedere leerling aan deelneemt. Stappen of fietsen samen is een schitterend oefenmoment, mama of papa.

Op 15 september 2017 staat de eerste fietscontrole gepland. De hercontrole zal op 12 oktober 2017 plaatsvinden.

Dank bij voorbaat aan ieder, voor de schone lucht van deze Europese Week van Mobiliteit.

veilig-schoolbegin

 

Geschreven door Willem Mestdagh

Comments are closed.